Julen 2017

Må julen bli fin og gi ro i sinnet

La alle problemer bli små og forsvinne.

La dagene som kommer bli gode og fine

– god jul til deg og dine

God sommer

Etter en vår med litt opp og nedturer ser vi nå en svak bedring i markedet. Fortsatt litt igjen før vi vil si at markedet er friskmeldt, men kjekt å se positive endringer – at pilene peker oppover og ting begynne å skje.

Gjennom det siste halvåret har vi jobbet med å finne rett kandidat til mange ulike stillinger i et bredt spekter av selskaper, og vi har hatt gleden av å bli kjent med mange nye flotte mennesker.

Det skjer mye i Bergen og det er flere «ukjente» selskaper med mange spennende stillinger. Det å ha gode samtaler og finne«drømmearbeidstedet» er det vi brenner for. Vi håper det blir en aktiv høst med mange aktuelle stillinger slik at enda flere kan finne «drømmejobben» gjennom Eminent People.

Vi ser nå frem mot sommeraktiviteter og etter rekorden vi i Bergen fikk i juni så blir det godt å se sol og blå himmel.

Vi  ønsker alle en god sommer fylt av late dager, aktive dager, solfylte dager og fridager der det er godt å være sammen.

 

 

 

Inspirerende foredrag

I disse tider er det spesielt inspirerende å høre om suksess. katrine-movik-og-anette-staloy

Anette Ståløy fra Spillselskapet Dirtybit har vært med å gjort spillet FUN Run til et av verdens mest nedlastede spill – og dette har de klart uten en krone i markedsføring. «Fra et lite kontor i Bergen sprer et lite team av ansatte spillglede til millioner av spillere verden over. Selskapet har på rekordtid blitt en imponerende lønnsom bedrift med hele verden som marked i en bransje, som de senere årene har blitt en av den globale underholdningsindustriens viktigste pilarer – nemlig spillbransjen»

Kathrine Morvik har startet FeC.  Hennes forretningsidé er å bygge opp et internasjonalt kompetansesenter for material- og sveiseteknologi som håndterer hele verdikjeden fra utdanning av fagarbeidere til forsking og utvikling av industrien. Med dette vil FeC ta et fag med lange tradisjoner og løfte det inn i den digitale og robotiserte fremtiden

På Temakvelden hadde vi gleden av å høre de fortelle sin fantastiske historie.

Takk for en inspirerende kveld.

 

 

Hva gjør en headhunter?

Eminent-Kirsten

Kirsten Østgård – Profesjonell Headhunter

Headhunting eller Executive Search er et systematisk søk etter høyt kvalifiserte ledere og fagspesialister. Kandidaten finnes via de nettverk headhunteren har tilgang til og ikke gjennom en åpen utlysning av stillingen. Kombinasjonen av search og åpen utlysning forekommer imidlertid ofte.

Bruk av nettverk til å skaffe kandidater til en stilling er ikke noe nytt, men betydningen av systematisk og målrettet headhunting/search sammenlignet med vanlig annonsering er sterkt økende. Det er en vanlig erfaring at dyktige ledere og fagspesialister ikke svarer på annonser. Headhunteren kan sees på som en utsendt ambassadør for oppdragsgiveren. På en diplomatisk og konfidensiell måte kan headhunteren informere interessante kandidater om stillingen og gjennomføre store deler av rekrutteringsprosessen uten å involvere oppdragsgiver og uten å synliggjøre for omverden at en rekrutteringsprosess er på gang.

 Skal du ansette fagspesialist eller leder – ta gjerne kontakt for uforpliktende samtale før du annonserer selv.

 

 

 

Vi er optimistiske

_DSC9953Sommeren er på hell og vi er godt i gang med høstens aktiviteter, –  vi tror det blir en aktiv og spennende høst. Gjennom undersøkelser fra Bergen Næringsråd og via tilbakemeldinger fra kunder og samarbeidspartnere merker vi en gryende optimisme i marked. 

Rekruttering- og konsulentbransjen er en av de bransjene som merker endringer i arbeidsmarkedet først, og det hyggelig å merke at «ting» holder på å snu. Vi er nå daglig i dialog med kunder som ser positivt på fremtiden og som ønsker å ha nødvendig kompetanse på plass når oppdragene og forespørslene kommer.

Samtidig merker vi pågang av folk som ønsker å skifte bransje og få nye ansvarsområder. Dette er ikke nødvendigvis en lett omstilling, men vi opplever at lar seg gjøre.

Det er lurt å være registrert hos oss. Noen ganger får vi forespørsler der oppdragsgiver ønsker rask oppstart og da leter vi alltid først i databasen. Å være registrert hos oss er gratis og selvsagt helt konfidensielt. Vi kan selvsagt ikke love alle en ny jobb, men hva har du å tape? Husk at en stor andel av jobbene blir ikke annonsert.

Vår lange erfaring med utvelgelse og ledelse gjør oss til de mest erfarne i markedet. Vi er glad for den tilliten har i markedet og ser frem til mange spennende konsulent- og rekrutteringsoppdrag.

Vi gleder oss til en spennende høst!

Spennende tider – spennende muligheter

Eminent jubileum

I år er det 5 år siden vi bestemte oss for å etablere Eminent People.  Prosessen frem til etableringen var lang og til dels vanskelig. Det var ikke lett å forlate en god arbeidsgiver. Når beslutningen først var tatt gikk det fort. Og 2. mai 2011 tok vi vår første kundetelefon som Eminent  People.

Å bli gründer var en spennende prosess. Det var mange nye arbeidsoppgaver og i tillegg hadde vi  usikkerheten – kommer vi til å klare dette???

Det har gått veldig bra! Vi er strålende fornøyde med at vi i dag er et solid selskap med en sunn økonomi og solid fotfeste i Bergen. Spesielt er vi fornøyd med å ha befestet vår plass i markedet for fagspesialister og ledere.

Vi opplever nå en periode som er tøffere enn foregående år. Vår solide erfaring og gode kompetanse gir oss en trygghet i en noe usikker tid. Vi liker å tro at Eminent People er et litt annerledes selskap. Vår ambisjon er kvalitet fremfor kvantitet.

Vårt mål er å levere gode tjenester til våre kunder og gjøre de som jobber for oss fornøyde.

Takk til alle som har vært med å bidra til vår suksess  – vi gleder oss til fortsettelsen.

By’en er Bergen og den er litt spesiell…..

 • 275 000 innbyggere
 • 465 km2bergen 11
 • Årlig befolkningsvekst på 1 – 1,5%
 • Omgitt av 7 byfjell, der Ulrikken er høyest på 643 moh
 • Vi har 269 dager med regn
 • Vi har en gammel by, den ble grunnlagt for 945 år siden.

Med en slik vekst og begrenset mulighet til å bygge ut sentrum, settes det store krav til planlegging, både av bykjerne, bydelssentrum og ikke minst transport og samferdsel.

Vi skal ta vare på alt det flotte vi har og samtidig bygge og skape for fremtiden.

Det skal bygges gode veier og bane, i tillegg til sykkel- og gangveier og kollektivfelt. I tillegg må vi ta hensyn til utbygging og fornying av teknisk infrastruktur som vann, varme og søppel.

Målet er å lage et levende sentrum som er tett bebygget og lett tilgjengelig, samtidig som man har gode bydelssentrum med god samferdsel mellom.

Ønsker du å være med å påvirke hvordan Bergen skal se ut?

Vi har nå mange spennende stillinger innen for bygg og anlegg og samferdsel hos mange ulike firma i Bergen. Sjekk ut hjemmesiden vår på: http://eminentpeople.no/for-jobbsoker/ledige-stillinger

For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf: 55 70 50 15  eller på mail: post@eminentpeople.no eller direkte til Milena på tlf: 995 17 263, mail: milena.miccoli@eminentpeople.no

Gaselle 2015

Eminent People er gaselle i 2015croppedimage234146-gaselle9

Hva er gasellene?

Gaselle: smekker, spenstig og hurtig liten antilope

Gaselle: Rasktvoksende, lønnsom norsk bedrift

Dagens Næringsliv har siden 2003 kåret og presentert de norske Gasellene i samarbeid med det som nå heter Bisnode Credit as. Det kåres en nasjonal vinner og vinnere i alle landets fylker, og avisens journalister besøker og lager reportasjer på interessante og flinke bedrifter over hele landet.

Hva er kriteriene for å bli gaselle?

En gasellebedrift må ha:

 • levert godkjente regnskaper.
 • minst doblet omsetningen over fire år.
 • omsetning på over en million kroner første år.
 • positivt samlet driftsresultat.
 • unngått negativ vekst.
 • vært aksjeselskap.

Kan alle bli gaseller?

Konserner og holdingselskaper kan ikke bli gaseller. Offentlig finansiert virksomhet eller finansselskaper er ekskludert.

 Hva er grunnlaget?

Gasellene beregnes og vurderes på bakgrunn av regnskapene for de fire seneste årene.

Hvorfor blir en bedrift ikke gaselle?

Det kan være flere årsaker til at en bedrift ikke blir kåret som gaselle:

 • At ikke alle gasellekriteriene er oppfylt, for eksempel at omsetningen falt et av de fire seneste årene.
 • At regnskapet ble rapportert inn for sent til myndighetene, og derfor ikke kom med i år.
 • At en bedrift har organisert ny virksomhet i andre aksjeselskap, og den samlede aktiviteten derfor ikke vises i samme as.
 • At en bedrift har slått seg sammen med en annen og derfor ikke viser samletall for hele perioden på fire år.

Julegaver

Skikken med å gi hverandre gaver på den mørkeste tiden av året er eldre enn julen. Da kristendommen og dermed feiringen av Jesu fødsel begynte å bli utbredt i Romerriket, hadde romerne allerede gitt hverandre gaver på samme årstid i flere hundre år i forbindelse med deres forskjellige feiringer.

De kristne kunne begrunne sin giverglede med at de vise menn jo hadde gitt Jesusbarnet gaver. Senere ble gavefordelingen overlatt Sankt Nikolaus og deretter hans etterkommer, julenissen, og det var omtrent da det begynte å bli rot med tidspunktet. Den kristne ideen var at gavene skulle skjenkes på Jesu fødselsdag, altså 25. desember, og dette tidspunktet fastholdes i mange land i dag.

I de nordiske landene hadde man imidlertid for vane å telle slik at en ny dag begynte når mørket falt på. 25. desember begynte med andre ord allerede 24. om kvelden, og derfor blir gavene delt ut 24. desember i Norden.

I Eminent People gir vi også julegaver og i år har vi valgt å gi til følgende:

Stiftelsen Sykehusbarn Vest

Denne stiftelsen ble etablert i 2012 og arbeider for å bedre hverdagen for alvorlig syke barn og ungdom som er innlagt på sykehus – bidra til å gjøre en ellers grå og trist sykehushverdag noe lysere.

Gjennom klovner, lek og moro skal barn få postive erfaringer og glede og latter i en trist og grå hverdag.

COF – Chains of Friendship

COF ble etablert i 2008 og er en bistandsorganisasjon for hjelp til selvhjelp. Fattige i Kamerun kan arbeide seg ut av fattigdom ved egen innsats. COF bidrar med mikrolån til næringsutvikling og de skaper sin egen inntekt og bedre levekår for hele familien.

Varig verdiskapning, uavhengighet og stolthet

Vi feirer i Eminent People

SetWidth235-gaselle-eminentGasellebedrift er en utmerkelse som deles ut av Dagens Næringsliv i samarbeid med Dun & Bradstreet.

Utvelgelsen skjer etter følgende kriteriene:

* levert godkjente regnskap
* minst doblet omsetningen over fire år
* omsetning på over en million kroner
* positivt samlet driftsresultat
* omsetningsvekst hvert år

Det er vesentlig små og mellomstore bedrifter som blir gasellebedrifter, og disse bedriftene har en stor betydning for norsk økonomi. Blant annet står de for en stor del av den samlede sysselsettingsveksten i norsk næringsliv, og også for en stor del av omsetningsøkningen.

Dagens næringsliv beskriver Gaselle bedrifter på følgende måte:
«Noen bedrifter er verdt å se nærmere på fordi de evner å skyte fart i både gode og dårlige tider. Gaseller er blant de aller best – bare en liten brøkdel av landets bedrifter klarer å bli gaseller.»

Vi  i Eminent People er veldig stolte og glade over å være en gasellebedrift.

Vi er stolte over jobben vi gjør, og er opptatte av at alle våre kunder og kandidater skal være fornøyde. Vi har ikke som mål å bli størst mulig, men er opptatte av å levere kvalitet.  Å bli kåret til Gaselle – er et bevis på at vi har lykkes