Arbeid er viktig for de alle fleste av oss. Flere undersøkelser viser at hvordan vi liker oss på jobben – påvirker resten av døgnet/livet, og det er ofte helt uavhengig hvor mye penger man tjener.

Undersøkelsene viser derfor at det å ha arbeidsglede er viktig. Arbeidsglede handler om mye mer enn det å være fornøyd og trives på jobb.

Arbeidsglede er indre motivert og det er noen forhold som er essensielle: Du må føle at du mestrer arbeidsoppgavene, at oppgavene er menigfylte og at du kan påvirke hvordan de skal utføres. Dersom du i tillegg får positive tilbakemeldinger på jobben – er det stor sannsynlighet for at du vil føle arbeidsglede.

Arbeidsglede fyller deg med energi og gir deg overskudd til å gjøre det lille ekstra – noe som igjen gir positive ringvirkninger.

Arbeidsglede er også smittsomt.

Det var bl.a annet å finne tilbake til denne arbeidsgleden som gjorde at vi i 2011 startet Eminent People. Det å gi å guide og hjelpe folk med å finne drømmejobben gir en glede langt utover pengene vi tjener for å gjøre jobben. Takknemlige mailer, hyggelig telefoner og oppmerksomhet fra kandidater som har fått oppfylt en drøm – er fantastisk hyggelig  å få!

Vi har nå et arbeidsmarked som begynner å bli «normalt» og det begynner å bli flere jobber å velge mellom – kanskje dette skal bli året da du finner din nye drømmejobb?

PS: Mimrebilde fra 2013