Skikken med å gi hverandre gaver på den mørkeste tiden av året er eldre enn julen. Da kristendommen og dermed feiringen av Jesu fødsel begynte å bli utbredt i Romerriket, hadde romerne allerede gitt hverandre gaver på samme årstid i flere hundre år i forbindelse med deres forskjellige feiringer.

De kristne kunne begrunne sin giverglede med at de vise menn jo hadde gitt Jesusbarnet gaver. Senere ble gavefordelingen overlatt Sankt Nikolaus og deretter hans etterkommer, julenissen, og det var omtrent da det begynte å bli rot med tidspunktet. Den kristne ideen var at gavene skulle skjenkes på Jesu fødselsdag, altså 25. desember, og dette tidspunktet fastholdes i mange land i dag.

I de nordiske landene hadde man imidlertid for vane å telle slik at en ny dag begynte når mørket falt på. 25. desember begynte med andre ord allerede 24. om kvelden, og derfor blir gavene delt ut 24. desember i Norden.

I Eminent People gir vi også julegaver og i år har vi valgt å gi til følgende:

Stiftelsen Sykehusbarn Vest

Denne stiftelsen ble etablert i 2012 og arbeider for å bedre hverdagen for alvorlig syke barn og ungdom som er innlagt på sykehus – bidra til å gjøre en ellers grå og trist sykehushverdag noe lysere.

Gjennom klovner, lek og moro skal barn få postive erfaringer og glede og latter i en trist og grå hverdag.

COF – Chains of Friendship

COF ble etablert i 2008 og er en bistandsorganisasjon for hjelp til selvhjelp. Fattige i Kamerun kan arbeide seg ut av fattigdom ved egen innsats. COF bidrar med mikrolån til næringsutvikling og de skaper sin egen inntekt og bedre levekår for hele familien.

Varig verdiskapning, uavhengighet og stolthet