Arbeidsglede

Arbeid er viktig for de alle fleste av oss. Flere undersøkelser viser at hvordan vi liker oss på jobben – påvirker resten av døgnet/livet, og det er ofte helt uavhengig hvor mye penger man tjener.

Undersøkelsene viser derfor at det å ha arbeidsglede er viktig. Arbeidsglede handler om mye mer enn det å være fornøyd og trives på jobb.

Arbeidsglede er indre motivert og det er noen forhold som er essensielle: Du må føle at du mestrer arbeidsoppgavene, at oppgavene er menigfylte og at du kan påvirke hvordan de skal utføres. Dersom du i tillegg får positive tilbakemeldinger på jobben – er det stor sannsynlighet for at du vil føle arbeidsglede.

Arbeidsglede fyller deg med energi og gir deg overskudd til å gjøre det lille ekstra – noe som igjen gir positive ringvirkninger.

Arbeidsglede er også smittsomt.

Det var bl.a annet å finne tilbake til denne arbeidsgleden som gjorde at vi i 2011 startet Eminent People. Det å gi å guide og hjelpe folk med å finne drømmejobben gir en glede langt utover pengene vi tjener for å gjøre jobben. Takknemlige mailer, hyggelig telefoner og oppmerksomhet fra kandidater som har fått oppfylt en drøm – er fantastisk hyggelig  å få!

Vi har nå et arbeidsmarked som begynner å bli «normalt» og det begynner å bli flere jobber å velge mellom – kanskje dette skal bli året da du finner din nye drømmejobb?

PS: Mimrebilde fra 2013

God sommer

 

Vi i Eminent People takker for tillitten vi har fått fra våre kunder og kandidater, som har bidratt til at vi har hatt et hektisk halvår. Vi har hatt gleden av å finne den rette kandidaten til nye og spennende kunder, men kanskje minst like hyggelig å få fornyet tillit hos eksisterende kunder.

Arbeid er, for de aller fleste av oss en viktig del av livet. Trivsel og arbeidsglede er essensielt for å kunne være tilfreds med både jobben og livet generelt.

Vi er stolte og takknemlige for at så mange fagspesialister og ledere har valgt nettopp oss til å hjelpe dem til å finne sin neste jobb.

Fornøyde kunder og kandidater er vår viktigste drivkraft og største glede.

Nå ser vi frem til rolige feriedager og lader batteriene til noe vi tror blir en aktiv og spennende høst.

Vi ønsker deg og dine en fantastisk fin sommer og håper vi snakkes til høsten!

 

Sommerhilsen fra Kari, Tove , Gudrun og Kirsten.

God Påske

Og plutselig ble det påske…..

Det er gøy å arbeide med rekruttering og konsulentutleie i disse dager! Mange nye prosjekter er på gang og bedrifter ser antydning til økning i omsetninger og arbeidsmengde. Dette lager positive ringvirkninger i hele markedet og det er grunn til å se lyst på mulighetene som vil komme utover våren.

Vi arbeider nå med mange spennende stillinger og fra kundene våre hører vi at det vil komme mange flere i tiden fremover. Men først er det påske …..

Vi ønsker alle en riktig god påske og håper den blir fylt av hvile, litt trim, god mat og drikke sammen med familie og venner!

Påske hilsen fra Eminent People

Julen 2017

Må julen bli fin og gi ro i sinnet

La alle problemer bli små og forsvinne.

La dagene som kommer bli gode og fine

– god jul til deg og dine

 

 

 

 

 

 

 

Morgendagens arbeidsmarked – hva er de viktigste driverne og hvordan påvirker det oss?

Vi hadde et spennende temamøte der Frode Myrdal og Lene Eltvik Vindfeld fra PwC tok oss med til et fremtidsscenario i 2030, slik det beskrives i selskapets globale rapport, Workforce of the future. Hvilke arbeidsplasser er forsvunnet og hvilke er kommet til? Har maskinene tatt over og er roboter vanligere enn mennesker? Hvilke arbeidsforhold har vi?

Hvilke egenskaper og kompetanser blir viktigere, og hva blir irrelevant?

De delte også sine tanker om hvordan veien til fremtiden kan se ut, for de som ønsker å lykkes som arbeidsgiver og arbeidstaker. Hvordan bør vi endre oss som organisasjoner, ledere og medarbeidere for å møte nye krav og forhold? Hva kan hver enkelt av oss gjøre i dag, i morgen og neste år for å være best mulig rustet i kampen om talenter, arbeidsplasser og kunder ?

 

 

God sommer

Etter en vår med litt opp og nedturer ser vi nå en svak bedring i markedet. Fortsatt litt igjen før vi vil si at markedet er friskmeldt, men kjekt å se positive endringer – at pilene peker oppover og ting begynne å skje.

Gjennom det siste halvåret har vi jobbet med å finne rett kandidat til mange ulike stillinger i et bredt spekter av selskaper, og vi har hatt gleden av å bli kjent med mange nye flotte mennesker.

Det skjer mye i Bergen og det er flere «ukjente» selskaper med mange spennende stillinger. Det å ha gode samtaler og finne«drømmearbeidstedet» er det vi brenner for. Vi håper det blir en aktiv høst med mange aktuelle stillinger slik at enda flere kan finne «drømmejobben» gjennom Eminent People.

Vi ser nå frem mot sommeraktiviteter og etter rekorden vi i Bergen fikk i juni så blir det godt å se sol og blå himmel.

Vi  ønsker alle en god sommer fylt av late dager, aktive dager, solfylte dager og fridager der det er godt å være sammen.

Inspirerende foredrag

I disse tider er det spesielt inspirerende å høre om suksess. katrine-movik-og-anette-staloy

Anette Ståløy fra Spillselskapet Dirtybit har vært med å gjort spillet FUN Run til et av verdens mest nedlastede spill – og dette har de klart uten en krone i markedsføring. «Fra et lite kontor i Bergen sprer et lite team av ansatte spillglede til millioner av spillere verden over. Selskapet har på rekordtid blitt en imponerende lønnsom bedrift med hele verden som marked i en bransje, som de senere årene har blitt en av den globale underholdningsindustriens viktigste pilarer – nemlig spillbransjen»

Kathrine Morvik har startet FeC.  Hennes forretningsidé er å bygge opp et internasjonalt kompetansesenter for material- og sveiseteknologi som håndterer hele verdikjeden fra utdanning av fagarbeidere til forsking og utvikling av industrien. Med dette vil FeC ta et fag med lange tradisjoner og løfte det inn i den digitale og robotiserte fremtiden

På Temakvelden hadde vi gleden av å høre de fortelle sin fantastiske historie.

Takk for en inspirerende kveld.

 

 

Hva gjør en headhunter?

Eminent-Kirsten

Kirsten Østgård – Profesjonell Headhunter

Headhunting eller Executive Search er et systematisk søk etter høyt kvalifiserte ledere og fagspesialister. Kandidaten finnes via de nettverk headhunteren har tilgang til og ikke gjennom en åpen utlysning av stillingen. Kombinasjonen av search og åpen utlysning forekommer imidlertid ofte.

Bruk av nettverk til å skaffe kandidater til en stilling er ikke noe nytt, men betydningen av systematisk og målrettet headhunting/search sammenlignet med vanlig annonsering er sterkt økende. Det er en vanlig erfaring at dyktige ledere og fagspesialister ikke svarer på annonser. Headhunteren kan sees på som en utsendt ambassadør for oppdragsgiveren. På en diplomatisk og konfidensiell måte kan headhunteren informere interessante kandidater om stillingen og gjennomføre store deler av rekrutteringsprosessen uten å involvere oppdragsgiver og uten å synliggjøre for omverden at en rekrutteringsprosess er på gang.

 Skal du ansette fagspesialist eller leder – ta gjerne kontakt for uforpliktende samtale før du annonserer selv.

 

 

 

Vi er optimistiske

_DSC9953Sommeren er på hell og vi er godt i gang med høstens aktiviteter, –  vi tror det blir en aktiv og spennende høst. Gjennom undersøkelser fra Bergen Næringsråd og via tilbakemeldinger fra kunder og samarbeidspartnere merker vi en gryende optimisme i marked. 

Rekruttering- og konsulentbransjen er en av de bransjene som merker endringer i arbeidsmarkedet først, og det hyggelig å merke at «ting» holder på å snu. Vi er nå daglig i dialog med kunder som ser positivt på fremtiden og som ønsker å ha nødvendig kompetanse på plass når oppdragene og forespørslene kommer.

Samtidig merker vi pågang av folk som ønsker å skifte bransje og få nye ansvarsområder. Dette er ikke nødvendigvis en lett omstilling, men vi opplever at lar seg gjøre.

Det er lurt å være registrert hos oss. Noen ganger får vi forespørsler der oppdragsgiver ønsker rask oppstart og da leter vi alltid først i databasen. Å være registrert hos oss er gratis og selvsagt helt konfidensielt. Vi kan selvsagt ikke love alle en ny jobb, men hva har du å tape? Husk at en stor andel av jobbene blir ikke annonsert.

Vår lange erfaring med utvelgelse og ledelse gjør oss til de mest erfarne i markedet. Vi er glad for den tilliten har i markedet og ser frem til mange spennende konsulent- og rekrutteringsoppdrag.

Vi gleder oss til en spennende høst!

Spennende tider – spennende muligheter

Eminent jubileum

I år er det 5 år siden vi bestemte oss for å etablere Eminent People.  Prosessen frem til etableringen var lang og til dels vanskelig. Det var ikke lett å forlate en god arbeidsgiver. Når beslutningen først var tatt gikk det fort. Og 2. mai 2011 tok vi vår første kundetelefon som Eminent  People.

Å bli gründer var en spennende prosess. Det var mange nye arbeidsoppgaver og i tillegg hadde vi  usikkerheten – kommer vi til å klare dette???

Det har gått veldig bra! Vi er strålende fornøyde med at vi i dag er et solid selskap med en sunn økonomi og solid fotfeste i Bergen. Spesielt er vi fornøyd med å ha befestet vår plass i markedet for fagspesialister og ledere.

Vi opplever nå en periode som er tøffere enn foregående år. Vår solide erfaring og gode kompetanse gir oss en trygghet i en noe usikker tid. Vi liker å tro at Eminent People er et litt annerledes selskap. Vår ambisjon er kvalitet fremfor kvantitet.

Vårt mål er å levere gode tjenester til våre kunder og gjøre de som jobber for oss fornøyde.

Takk til alle som har vært med å bidra til vår suksess  – vi gleder oss til fortsettelsen.